Operation uppgödning!

I lördags var det utställning i Kallhäll. Jag skrev tenta på morgonen så jag kom dit först vid lunch. Catharina (Flockdjurs) var oerhört snäll och tog med mitt djur på morgonen och ställde honom åt mig. Det blev bara Albin som åkte eftersom Qaramell tunnat ur ganska rejält och fick stanna hemma för att äta. Albin fick en ok bedömning men även han ansågs lite tunn. Jag vet inte vad det beror på, jag fick upp allihopa i bra hull i vinter men nu har dessa två tappat och operation uppgödning inleds härmed. Mission 1 är att ta släpet till höbonden och köpa hem bra hö igen. Det tog slut och pga mitt trasiga knä fick jag nöja mig med butikshö några veckor.

Aln går nu med en golden roanhona hos honans ägare och Yang har en übersöt english crested cream-tjej på besök för parning. Jag hoppas själv på en crested cinnamonagouti/white ur denna kull för vidare avel och honans ägare hoppas på cream. Yang och Fiddeli som hon heter bor just nu inne i mitt studierum, jag hoppas det ska göra Yang lite mer avslappnad runt folk och oväsen då han är väldigt sprättig. Jag vill så gärna ställa honom i pet någongång, han har en riktigt mullig kropp.

Ute i boden går Albin fortfarande med Rut och Flisan, inga tecken på någon dräktighet på någon av dem... Snart dags att sätta Dorothea med hane och jag är frestad att göra ett försök på Vanilj också innan hon blir för gammal. Den senaste tiden har jag fått upp ögonen för Antabus, han har blivit riktigt snygg som vuxen, och vill nu sätta honom med "alla honor jag har" typ. Jag tror han och Vanilj ska få dejta iaf. Just nu har jag en liten hane på besök som har mellanlandat, en american crested black från Idefix, som ska vidare till sitt nya hem på lördag. Då kan jag möblera om lite bland hanarna tänkte jag. Just nu sällskapar han med James som blev ensam när Aln åkte.

Jag går hela tiden och velar mellan magpajjsarna och himmisarna, det är svårt att hålla två projekt igång när man samtidigt vill hålla antalet marsvin nere på en lagom nivå. Samtidigt vet jag inte om jag skulle kunna nöja mig med en variant! Omväxling förnöjer. :)

19 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)