Hö, hö och mera hö i stora lass!

Idag har jag varit och hämtat hem mer hö. Vintern som var satte sina spår och en sån desperat jakt på hö som jag ägnade mig åt då slipper jag gärna igen. Höåret var ingen höjdare så jag var inte ensam om bekymret, men för att slippa gå igenom det igen så fick jag denna gång reservera/förbeställa ett stort lass hö hos den höleverantör jag handlat hos tidigare, på Orkesta Lundby. Så idag häktade jag på släpet och hämtade hem första lasset av det som var slaget i år, 100kg närmare bestämt. Nio balar på 11kg à 44kr/st. Jämför det med att köpa små dogmanpåsar på närmaste ICA.... Hua! För att inte tala om kvalitetsskillnaden.

Så nu är marsvinboden full med hö som kommer räcka in i november. Det känns gott eftersom min egen förlossning närmar sig med stormsteg och det blev nu en sak mindre att bekymra sig om.

Fem marsvin har nu flyttat ut i boden, ytterligare 4-5 kommer att flytta ut nu i dagarna. Ottiliah som är dräktig kommer att få bo kvar inne tills hon har fött tillsammans med sina burkamrater, det är så nära inpå (för henne med) att jag inte vill oroa henne i onödan just nu. Magen växer och hon mår bra!

D-kullens Dolores och Desiree flyttar i slutet på veckan till sina nya hem. Albin stackarn sitter ensam igen nu sedan Conrad flyttade. De hann precis lära känna varandra så jag har lite dåligt samvete. Funderar på om jag ska försöka få ihop honom med Yang eller helt enkelt skaffa en liten hane som sällskap till honom... Jag inväntar kullen (Nian + Yang) som kommer hos Flockdjurs om ca 4v för att se vad det kommer där.

18 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)