Fluff på gång

Nu ligger vi i startgroparna för de allra första fluffkullarna här hos mig. Biggles har nu flyttat ihop med Onyx och Mabel. Båda honorna har ganska lång och mjuk päls, så Biggles kompletterar dem bra med sin korta, tjocka och väldigt sträva dito. Jag kunde inte välja vilken av honorna jag ville para (försöker hålla antalet nere) så det blev båda. Mabel hade jag från början inte tänkt avla på utan henne ville jag mest ha till kel eftersom hon är så ruskigt söt, men samtidigt har hon det goaste temperamentet någonsin och det är något jag värderat mycket högt då de flesta av djuren ju faktiskt säljs som kel- och sällskapsdjur. Hur snyggt ett marsvin än är, är det ju inget roligt om den är bitsk och/eller skygg. Det går lite rykten om att ch-teddysar är "tuffa" och "hårda" så det är något jag kommer vara mycket noga med framöver.

De flesta av saludjuren har flyttat nu och även några av mina magpieaveldsjur har fått nya hem (hos andra uppfödare). I förrgår hittade jag lille Dunker död i sin bur. :( Antalet marsvin är nu halverat och planen är att försöka hålla det på den nivån. Nu känner jag att jag hinner med alla som jag vill.

Eftersom Biggles nu flyttat in till damerna och lämnat Halifax ensam och Qaramell förlorat sin burkamrat ska jag nu gå ut och hämta dem båda och se om de kan lära sig komma överens på köksgolvet.

Qaramell och Halifax

24 nov 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)