2014-03-06

Nu har jag bestämt mig slutgiltigt att Fancy och Frenchy blir till salu och lagt ut lite annonser på säljes-gruppen på facebook samt på marsvin.ifokus. Funny är fortfarande på standby, jag är inte helt nöjd med hur hon utvecklar sig men hoppas att det är lite "fula ankungen"-syndrom och att hon landar i lite bättre proportioner när hon blir äldre. Eftersom jag strävar efter att hålla antalet djur på en rimlig nivå betyder det att jag måste vara kräsen med vilka djur jag sparar. Visst önskar jag att jag kunde behålla allihopa men gränsen mellan "roligt" och "jobbigt" är inte skojig att passera. Det är många burar, mycket spån och många höbalar som det slits med varje vecka. För att inte tala om att jag förstås vill ha tid för varje enskild gris.

Har känt på Rut igen idag och nu tycker jag mig ana en päronmidja igen. Jag misstänker att hon har kastat två kullar hittills. Jag vet inte om det beror på henne eller om det kan vara hanen. För tillfället har jag ingen annan lämplig hane att sätta henne med heller (och ingen på ingång) så kastar hon en tredje gång lutar det åt att hon får bli kelgris istället. Hon är en av mina coolaste honor och jag skulle gärna vilja testa ställa henne i pet.

Lite spännande, i dagarna som kommer får Aln dambesök som kommer stanna här för att dejta honom. Hon är en golden roan och det förväntas komma self lilac och nonself lilac roan efter den kombinationen om allt går bra. Riktigt spännande! Jag är lite svag för roan så det blir till att hålla fingrarna i styr nu... :D

Jag har anmält Albin (ras, km ras) och Qaramell (pet, km pet) till Kallhäll 13/3. Tyvärr ska jag skriva tenta på förmiddagen så jag får skicka grisarna med en vän dit och får hjälp att visa dem och sen susar jag dit så fort jag är klar (och samlar ihop priserna, hähä...) Nja, jag har inga jätteförhoppningar men Albin har ett cert sedan tidigare och det vore kul med ett till. Qaramell har ett silverkort och även där vore kul med ett till. Vi får se. Trevligt blir det iaf! Trimning av Albin är i full fart, det är lite som att försöka rycka öronen på en isbjörn... Han skriker "mordförsöööööök!!!" för minsta lilla. Jag har inte berättat för honom att han ska få bada igen snart, då rymmer han nog hemifrån. Suck!

Annars rullar det på. Planerar burbygge igen. Honorna ska få två stora flockburar i sommar och jag vill även ha ett par uteburar på gräsmattan. Våren verkar komma tidigt, några av grisarna har redan fått smaka på grönt gräs och inspirationen spirar! Nu vill jag snickra!! Och inte har jag längre någon gravidmage i vägen. Jag pluggar nu min sista termin på universitetet, skriver min c-uppsats och från och med juni är jag mammaledig till årsskiftet. Då tänkte jag och dotra marsvina oss rejält när vi har hela huset för oss själva på dagarna! :)

6 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)